Pris På Varmepumpe

pris på varmepumpe bilde

Når du nå er kommet inn på denne nettsiden er det liten tvil om at du er ute etter en god pris på varmepumpe?! Vi skal vise deg en genial nettjeneste som sammenligner priser og tilbud fra seriøse kvalitetsleverandører der du bor. Så lener du deg bare tilbake og plukker ut det tilbudet du synes er det beste. Enkelt, smart og lettvindt.

Innhent priser på varmepumpe

Å få installert en varmepumpe i boligen din er en god ide. Folk på alle steder i Norge vil komme til å få et vesentlig bedre inneklima, i tillegg til at man får lavere strømregning, og har bestandig en varm og god bolig til enhver tid. Nettopp derfor vil vi instruere deg i akkurat hvordan du skaffer deg den best mulige varmepumpe i Oslo for en rimeligst mulig penge.

Varmepumper er tekniske innretninger som genererer både varme og kulde. Varmepumper er meget populære i kalde steder fordi de forbrbruker mindre strøm enn vanlig oppvarming som f.eks. oljefyrer og panelovner. Den skaffer varme fra miljøvennlige kilder som [bakken, vann og luft som er gratis og tilgjengelig året rundt. Disse er skikkelig bra alternativer til oppvarming til rent elektrisk produsert oppvarming, da de ikke gjør nytte av fossile materialer til å generere oppvarming.

Vi skal vise deg hvordan du innhenter pris på varmepumpe

En lettfattelig forklaring på hvordan en varmepumpe opererer er følgende. Varmluft fra kilden (luften ute) absorberes av de ytre coils som er koblet til utedelen. Ved hjelp av en spesiell væske økes varmegradene til koketemperatur og overføres så til innerdelen i form av oppvarmet gass som mates gjennom radiatoren på innerdelen. Vifta blåser luft gjennom radiatoren, og deretter blir den oppvarmet. Væsken strømmer etter dette tilbake gjennom reverseringsventilen og benyttes til å gjenta prosessen en gang til.

De to mest populære varmepumpetypene på markedet:

Luft til luft varmepumpe:

Dette er uten tvil den mest populære typen av varmepumper i Norge. Den er rimelig å installere, effektiv og har lang holdbarhetstid. Dessuten bruker den utrolig lite elektrisitet i forhold til hva man faktisk får ut av varmeeffekt. Luft til luft varmepumper gjør nytte av lufta utendørs til å varme opp en spesiell gass som mates gjennom varmepumpa, og dernest gir varmen til radiatoren i innerdelen. En slik pumpe koster mellom 12 og 27 tusen kroner med installasjon avhengig av modell, effekt og merke.

Luft til vann varmepumpe:

En luft til vann varmepumpe er modell varmepumpe som også genererer varmen fra lufta utendørs men overfører varme til f.eks. vannrør i gulvet (vannbåren varme), og gir en konstant og behagelig oppvarming i leiligheten din. Dette er en vesentlig dyrere variant av varmepumper, da installasjonen fort koster 50 – 120 tusen kroner. Hvis man tar godt vare på systemet kan det enkelt vare i opptil femten år.

Andre ting vedrørende varmepumper verdt å merke seg:

Et kjøleskap fungerer som en varmepumpe ved å overføre varm luft fra innsiden av kjøleskapet til utsiden av kjøleskapet. Det er fortsatt to varmevekslingsspoler med en som vanligvis ligger i fryseskapet. Denne spolen er fordamperspolen som fordamper luften ved svært lavt trykk. Denne luften leveres deretter til kompressor spolen, som vanligvis ligger enten under kjøleskapet eller bak den. Klimaanlegg har også varmepumper. Med luftkondisjoneringsvinduer ligger begge pumpe inne i enheten, flytter luft direkte fra utsiden, kjøler det og skyver det innvendig. De større sentrale klimaanlegget kan også ha begge spoler i utendørsenheten, eller en av spolene kan plasseres inne i hjemmet.

Den aller første komponenten av varmepumpen som du kanskje trenger å forstå om er kompressoren. Denne delen av kontrapen komprimerer kjemikaliet og setter seg ut for å gradvis presse det. Når væsken blir presset opp, begynner elementene å riste og det vil utgjøre mer og mer varme, og når det oppvarmes, strømmer stoffet deretter ut mot kondensatoren hvor temperaturen slippes ut og væske vil begynne å falle i temperatur. Dette området av enhetens prosess brukes til å generere så mye varme til et forhåndsbestemt sted som mulig, da varmen utstråles, vil romtemperaturen også fortsette å eskalere.

En varmepumpe er bare en enhet som brukes til å bære varme fra ett sted til et annet. Denne teknologien har blitt brukt over hele verden i mange år og noen steder som de fleste ikke ville tenke på! Faktisk er kjøleskap og klimaanlegg gode eksempler på varmepumper selv om disse apparatene brukes til kjøling i stedet for oppvarming. Disse varmepumper fungerer på samme måte som tradisjonelle varmepumper, men i motsatt retning. Disse apparatene bærer fortsatt varme fra ett sted til et annet, men disse pumpene bærer varme bort fra kilden i stedet for det.