VVSbloggen.no

Definisjon av VVS, og viktigheten av rørleggere

Hva gjør en rørlegger?

Alle som har møtt en situasjon med ødelagte rør eller brutt toalett vil fortelle deg at rørleggerne er helter. Rørleggere installerer og reparerer vann forsyningslinjer, avfallshåndteringssystemer og tilhørende apparater og inventar for å holde boliger og bedrifter flyter jevnt. Å være en rørlegger er fysisk krevende.

Definisjon av VVS

Definisjon «Varme-, ventilasjons- og sanitærteknikk (VVS) er et fagområde innen ingeniørbransjen som omhandler inneklima og oppvarming av bygninger. » – Wikipedia

Men: Ikke nok med det, hvis vi går litt inn i VVS faget så blir mer komplekst en som så. Rørleggere har kompliserte roller som skal opprettholde infrastrukturen til landet vi bor i.

En rørlegger har for eksempel som jobb å ordne fundamentale problemer som vann og avløp. En døgnvakt er en rørlegger som må ut på utrykning 24/7.

VVS bransjen inneholder mange komplekse og viktige jobber, eksempel nedenfor på et komplisert prosjekt.

Komplisert VVS rørlegger prosjekt

Rørleggere er en sentral rolle for opprettholdelse av prosjekter som dette. Det er ikke kun ingeniører som tegner dette, men også de som forstår rørleggerfaget.

En god rørlegger en en som forstår VVS faget som helhet, og dermed kan legge tilrette for god anleggpraksis.

En god rørlegger er en som kan omstille seg i en vanskelig situasjon, ofte nødssituasjoner. En døgnvakt rykker ut i ekstreme tilfeller og her må man holde hodet kaldt.

VVS teknikk

definisjon av vvs
https://rorleggersos.no/

Teknikk er viktig i de fleste tilfeller, dersom feil teknikk benyttes kan dette forutsake katastrofale problemer, i verste fall død.

Du finner dyktige rørleggervakt som kan håndtere slike problemer!

Viktigste når man kommer til VVS er at rørleggeren eller varmeinstallatøren er kjent med god teknikk og dermed kan garantere infrastrukturen eller husets sikkerhet.

En rørlegger tar et sentralt ansvar i fundamentet til en bygning eller hus, der sikkerhet, teknikk og kvalitet praksis er sentrale begreper.

Se flere innlegg